AKTUALNOŚCI

Czwartek 20.03.2025

liczba odwiedzin: 5226826

DZWONKI

0.      7:10 - 7:55

1.      8:00 - 8:45

2.      8:50 - 9:35

3.      9:40 - 10:25

4.     10:35 - 11:20

5.     11:30 - 12:15

6.     12:30 - 13:15

7.     13:20 - 14:05

8.     14:10 - 14:55

9.     15:00 - 15:45

10.   15:50 - 16:35

11.   16:40 - 17:25

12.   17:30 - 18:15

Galeria zdjęć

PROJEKT EFS - REALIZOWANY

OGŁOSZENIA

LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH

NA  KURS

NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

 

Remigiusz L. IIIG          

Sławomir W. IIIB                       

Karolina K. IIC      

Kinga F. IB
Martyna P. IIA                

Natalia A. IIA                           

Daria C. IIA                  

Oliwia K. IIA
Natalia I. IIA                  

Sonia L. IIA                              

Marta S. IIA
Katarzyna B. nauczyciel   

Laura G. nauczyciel

 

TERMIN: 15-17.XI.2021 

OBOWIĄZUJE PEŁEN STRÓJ KUCHARSKI

HARMONOGRAM 8:00-16:30

8:00-09:30

9:45-11:15

11:30-13:00

13:15-14:45

15:00-16:30

LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH

NA  KURS BARMAŃSKI

w terminie 28.X.2021, 3-4.XI.2021

 

Róża  O.      IB                   Nadia R.      IB               Julia S.        IB                   Magda D.     IB

Klaudia P.    IB                   Xavier K.     IIB              Łukasz P.    IIB                   Julia D.       IIB

Natalia N.    IIB                  Natalia R.    IIB              Nicola K.     IIC                   Zuzanna U. IIIA

Roksana P.  IIIA

Julia E. –nauczyciel

 

MIEJSCE: SALA OBSŁUGI NA WARSZTACIE SZKOLNYM  UL. POWSTAŃCÓW

 

OBOWIĄZUJE PEŁEN STRÓJ KELNERSKI

 

HARMONOGRAM 8:00-16:30

8:00-09:30

9:45-11:15

11:30-13:00

13:15-14:45

15:00-16:30

NABÓR NA KURSY:

 

BARMAŃSKI

NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

 

Tylko dla osób, które odbyły doradztwo zawodowe w projekcie.

 

Zgłoszenia do p. Borowego do dnia 25 października 2021.
 

   Ilość miejsc ograniczona

Projekt: Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego

 

HARMONOGRAM KURSU

NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

11-12-13 października 2021r.

 

MIEJSCE: SALA OBSŁUGI nr 42 Chorzów, Katowicka 64

Godziny:

8:00-9:30

przerwa 15minut

9:45-11:15

przerwa 15 minut

11:30-13:00

przerwa 15 minut

13:15-14:45

przerwa 15 minut

15:00-16:30

OBOWIĄZUJĄ STROJE GASTRONOMICZNE

ZEBRANIE DLA UCZESTNIKÓW (UCZNIÓW) STAŻY WAKACYJNYCH

 

W poniedziałek 21 czerwca 2021 o godz. 11:30
w sali 47 odbędzie się zebranie dla uczestników staży wakacyjnych.

Przedstawione zostaną wszystkie szczegóły
i dokumenty.

Obecność uczniów obowiązkowa!

UWAGA UCZNIOWIE ZAKWALIFIKOWANI NA STAŻE WAKACYJNE

Proszę zgłosić się do Koordynatora projektu (p. N. Zielińskiej) 

do piątku 11 czerwca.

KOLEJNE OSOBY ZAKWALIFIKOWANE DO UDZIAŁU W STAŻACH PODCZAS WAKACJI

UWAGA OSOBY ZAKWALIFIKOWANE NA STAŻE

NABÓR NA STAŻE PODCZAS WAKACJI

HARMONOGRAM KURSU BARMAŃSKIEGO

NABÓR NA KURS BARMAŃSKI

HARMONOGRAM KURSU SOMMELIERA

DODATKOWY NABÓR NA KURS I STAŻ

WYNIKI NABORU NA KURSY I STAŻ

KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

KURS WYROBÓW Z CZEKOLADY

REKRUTACJA NA KURSY I STAŻE 2020/2021

 REKRUTACJA DO UDZIAŁU W PROJEKCIE

NA ROK SZKOLNY 2020/2021

 

KURSY

 

  • KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
  • KURS WYROBÓW Z CZEKOLADY
  • KURS BARMAŃSKI
  • KURS SOMMELIERA
  •  

STAŻE

W WYMIARZE 150 GODZ PODCZAS WAKACJI

 

Regulamin rekrutacji dostępny na stronie internetowej i w gablocie projektu.

 

Zgłoszenia uczniów przyjmowane są w terminie 27.11-3.12.2020

Należy pobrać zgłoszenie:

 https://drive.google.com/file/d/1_LoIJe2WTa04O308u5b-BO9Zdt7aq8cI/view?usp=sharing 

wypisać, podpisać uczeń/rodzic i wysłać skan/zdjęcie na email: projektzsgu@wp.pl bądź zostawić na portierni szkoły

 

Więcej informacji u Koordynatorów projektu 

KURS PILOTA WYCIECZEK I REZYDENTA

CZĘŚĆ TEORETYCZNA on-line

3-6 LISTOPADA 2020

GODZ. 9:00-14:45/15:30

Przed rozpoczęciem zajęć uczestnicy dostaną link do kursu

CZĘŚĆ PRAKTYCZNA:

9,17,20 LISTOPADA 2020

W sali tylko prowadzący reszta w domu przed ekranem

 

REKRUTACJA NA KURS

Zadanie 4: Zdobywanie przez uczniów dodatkowych uprawnień zwiększających ich szanse na rynku pracy:

 Rok szkolny 2020/2021

Kurs pilotażu i rezydenta

Zgłoszenia uczniów należy składać
do  p. K.Borowego do 9 października 2020.

HARMONOGRAM KURSÓW 2020/2021

KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH  

 

6,7,8,9 PAŹDZIERNIKA 2020

 

Wtorek 6.X godz. 8:00-13:00

Środa 7.X godz. 8:00-14:30

Czwartek 8.X godz. 8:00-14:30

Piątek 9.X godz. 8:00-14:30

 

KURS BARISTY

 

15-16  PAŹDZIERNIKA 2020

 

Czwartek 15.X godz. 8:00-14:30

Piątek 16.X godz. 8:00-14:30

HARMONOGRAM KURSÓW

 

KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH

23-26 MARCA 2020

KURS BARISTY

7-8 KWIETNIA 2020

REKRUTACJA NA STAŻE

TRWA REKRUTACJA NA PŁATNE STAŻE PODCZAS WAKACJI

(4 TYGODNIE)

ZACHĘCAMY DO UDZIAŁU UCZNIÓW KLAS I-III, którzy jeszcze nie brali udziału

Zapisy u p. K. Borowego

DORADZTWO ZAWODOWE

Zajęcia z doradztwa zawodowego indywidualnego dla uczestników projektu zakwalifikowanych do udziału w kursach odbywają się:

Czwartek: lekcja 2,4 – sala 3

Piątek: lekcja 2-5 – sala 3

6 marca 2020 (piątek) 8:00-12:15 doradztwo grupowe
dla uczestników kursu nowoczesnych technologii cukierniczych

27 marca 2020 (piątek) 8:00-12:15 doradztwo grupowe
dla uczestników kursu baristycznego

Obecność obowiązkowa!

DORADZTWO ZAWODOWE

Dziękujemy wszystkim, którzy zgłosili się  do udziału w projekcie.

Po przeprowadzonej rekrutacji zgodnie z Regulaminem projektu wyłoniono uczestników szkoleń, o czym każdy został poinformowany za pomocą dziennika elektronicznego.

Każdy uczestnik kursu weźmie udział w doradztwie zawodowym: indywidualnym (2godz.) i doradztwie grupowym dla danej grupy uczestników kursu (5 godz.)

Doradca zawodowy będzie informował o terminach.

Kurs barmański odbędzie się w terminie 7-10.10.2019.

Kurs Nowoczesnych technik i technologii gastronomicznych,
odbędzie się w terminie 8-11.10.2019.

REKRUTACJA NA KURSY 2019/2020

ZAPYTANIE OFERTOWE

ZAPYTANIE OFERTOWE NR 1/2019 z dnia 17.05.2019

 

 

Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. M. Dąbrowskiej w Chorzowie w związku
z realizacją projektu pn.  Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” współfinansowany ze środków  Unii Europejskiej 
z Europejskiego Funduszu Społecznego na lata 2014-2020 zaprasza do złożenia oferty cenowej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego pod nazwą

 

Projekt i druk dzienniczków staży zawodowych organizowanych w ramach projektu pn. „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie”

 

 

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:

 

1.Druk czarno-biały

2.Ilość sztuk 85sztuk

3.Stron 20 + okładka z przodu i tyłu- całość musi być trwale złączona/zszyta

4. Rozmiar A5

 

Opis sposobu obliczenia ceny:

 

1.Cenę należy podać w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

2. Łączna oferta musi obejmować cały zakres zamówienia, określony w zapytaniu ofertowym czyli projekt dzienniczka, druk, dostarczenie do Zamawiającego.

 

Ofertę cenową należy przesłać w terminie do 27 maja 2019 r do godz. 9:00 drogą elektroniczną na adres: projektzsgu@wp.pl

 

Postępowanie może zostać zamknięte bez dokonania wyboru, w szczególności, gdy oferta najkorzystniejsza przekroczy kwotę, jaka można przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, postepowanie może zostać zamknięte bez wybrania którejkolwiek oferty.

 

Osoba uprawniona do kontaktów: Natalia Zielińska tel 501921128

email: projektzsgu@wp.pl

HARMONOGRAM KURSU NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH

 

HARMONOGRAM KURSU BARMAŃSKIEGO

KURS BARISTY

HARMONOGRAM KURSU BARISTY

 

19-21 marca 2019 r. sala 43

 

Obowiązuje strój gastronomiczny

 

 

19 marca 2019 11:30 -13:45, 14:00-15:30

20 marca 2019 11:30 - 13:45, 14:00-15:30

21 marca 2019 11:30 -13:45, 14:00-16:15

​​​​​​​

KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

12. marca rozpoczyna się kurs Nowoczesnych Technik i Technologii Gastronomicznych.

Prosimy zapoznać się z harmonogramem.

HARMONOGRAM KURSÓW

 

4-7 marca 2019, 15,28,29 marca 2019 - KURS PILOTAŻU WYCIECZEK I REZYDENTA

12-15 marca 2019 - KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

19-21 marca 2019 - KURS BARISTY

6-9 maja 2019 - KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH

6-10 maj 2019 - KURS BARMAŃSKI 

 

Każdy zakwalifikowany uczestnik kursów/staży objęty jest doradztwem edukacyjno-zawodowym: indywidualnym i grupowym.
Terminy spotkań ustala indywidualnie z uczestnikami doradca zawodowy p. Barbara Kaula.

 

Projekt: „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” współfinansowany ze środków  Unii Europejskiej
z Europejskiego Funduszu Społecznego

ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA OFERT NA PRZEPROWADZENIE KURSÓW ZAWODOWYCH

Zapraszamy do składania ofert na przeprowadzenie kursów zawodowych (kurs barmański, baristy, somelierski, nowoczesnych technik i technologii gastronomicznych, nowoczesnych technik i technologii cukierniczo-piekarniczych, wyrobów czekoladowych, pilotażu i rezydenta) dla uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie z certyfikatem w projekcie „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” Przeprowadzenie kursów zawodowych (kurs barmański, baristy, somelierski, nowoczesnych technik i technologii gastronomicznych, nowoczesnych technik i technologii cukierniczo-piekarniczych, wyrobów czekoladowych, pilotażu i rezydenta) dla uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie z certyfikatem w projekcie „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie”.

 

link do ogłoszenia

NABÓR NA STAŻE ZAWODOWE

Ogłaszamy nabór na czterotygodniowe staże zawodowe dla uczniów klas drugich i trzecich (z wyjątkiem absolwentów), które odbęda się w renomowanych zakładach gastronomicznych, cukierniczych, piekarniczych i hotelach.

Zgłoszenia do 11.01.2019. do p. N. Zielińskiej lub p. K.Borowego

ZACHĘCAMY DO PODNOSZENIA SWOICH KWALIFIKACJI I ZDOBYWANIA DOŚWIADCZENIA ZAWODOWEGO!

Projekt: „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego

REKRUTACJA

NA KURSY

 

Zadanie 4: Zdobywanie przez uczniów dodatkowych uprawnień zwiększających ich szanse na rynku pracy:

 

Uczniowie klas IV

  • Kurs nowoczesnych technik i technologii gastronomicznych
  • Kurs baristy

Uczniowie klas III

  • Kurs nowoczesnych technik i technologii cukierniczych
  • Kurs pilotażu i rezydenta
  • Kurs barmański

 

Regulamin rekrutacji dostępny na stronie internetowej i w gablocie projektu.

 

 

Zgłoszenia uczniów i nauczycieli przyjmowane będą w terminie
3-14.12.2018 r.

do p. N.Zielińskiej
i p. K.Borowego.

 

 

Formularz deklaracji uczestnictwa
w projekcie i zgoda na przetwarzanie danych i publikację wizerunku do odbioru w biurze projektu.

POSTĘPOWANIE NR 1/2018

OGŁOSZENIE O WSZCZĘCIU POSTĘPOWANIA NR 1/2018

w trybie zapytania ofertowego,


do którego nie stosuje się przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych,

w ramach projektu

WND-RPSL.11.02.01-24-07GD/17-004 pod tytułem „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego,

na dostawę:

doposażenia pracowni recepcji

 

 

postepowanie_ofertowe_1_2018.doc

zalacznik_1_specyfikacja.doc

zalacznik_2_oferta.doc

zalacznik_3_warunki_realizacji.doc

 

zalacznik_4_protokol_odbioru.doc

 

klauzula_informacyjna.docx

 

 

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej.

 

Kontakt

  • Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych
    ul.Katowicka 64
    41-500 Chorzów
  • (32) 24 11 725

Kontakt

Warsztat Szkolny

ul. Powstańców 6a

41-500 Chorzów


tel. (32) 24 11 075

Mapa

Czwartek 20.03.2025