0. 7:10 - 7:55
1. 8:00 - 8:45
2. 8:50 - 9:35
3. 9:40 - 10:25
4. 10:35 - 11:20
5. 11:30 - 12:15
6. 12:30 - 13:15
7. 13:20 - 14:05
8. 14:10 - 14:55
9. 15:00 - 15:45
10. 15:50 - 16:35
11. 16:40 - 17:25
12. 17:30 - 18:15
LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH
NA KURS
NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
Remigiusz L. IIIG
Sławomir W. IIIB
Karolina K. IIC
Kinga F. IB
Martyna P. IIA
Natalia A. IIA
Daria C. IIA
Oliwia K. IIA
Natalia I. IIA
Sonia L. IIA
Marta S. IIA
Katarzyna B. nauczyciel
Laura G. nauczyciel
TERMIN: 15-17.XI.2021
OBOWIĄZUJE PEŁEN STRÓJ KUCHARSKI
HARMONOGRAM 8:00-16:30
8:00-09:30
9:45-11:15
11:30-13:00
13:15-14:45
15:00-16:30
LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH
NA KURS BARMAŃSKI
w terminie 28.X.2021, 3-4.XI.2021
Róża O. IB Nadia R. IB Julia S. IB Magda D. IB
Klaudia P. IB Xavier K. IIB Łukasz P. IIB Julia D. IIB
Natalia N. IIB Natalia R. IIB Nicola K. IIC Zuzanna U. IIIA
Roksana P. IIIA
Julia E. –nauczyciel
MIEJSCE: SALA OBSŁUGI NA WARSZTACIE SZKOLNYM UL. POWSTAŃCÓW
OBOWIĄZUJE PEŁEN STRÓJ KELNERSKI
HARMONOGRAM 8:00-16:30
8:00-09:30
9:45-11:15
11:30-13:00
13:15-14:45
15:00-16:30
NABÓR NA KURSY:
BARMAŃSKI
NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
Tylko dla osób, które odbyły doradztwo zawodowe w projekcie.
Zgłoszenia do p. Borowego do dnia 25 października 2021.
Ilość miejsc ograniczona
Projekt: Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego
HARMONOGRAM KURSU
NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
11-12-13 października 2021r.
MIEJSCE: SALA OBSŁUGI nr 42 Chorzów, Katowicka 64
Godziny:
8:00-9:30
przerwa 15minut
9:45-11:15
przerwa 15 minut
11:30-13:00
przerwa 15 minut
13:15-14:45
przerwa 15 minut
15:00-16:30
OBOWIĄZUJĄ STROJE GASTRONOMICZNE
ZEBRANIE DLA UCZESTNIKÓW (UCZNIÓW) STAŻY WAKACYJNYCH
W poniedziałek 21 czerwca 2021 o godz. 11:30
w sali 47 odbędzie się zebranie dla uczestników staży wakacyjnych.
Przedstawione zostaną wszystkie szczegóły
i dokumenty.
Obecność uczniów obowiązkowa!
Proszę zgłosić się do Koordynatora projektu (p. N. Zielińskiej)
do piątku 11 czerwca.
REKRUTACJA DO UDZIAŁU W PROJEKCIE
NA ROK SZKOLNY 2020/2021
KURSY
STAŻE
W WYMIARZE 150 GODZ PODCZAS WAKACJI
Regulamin rekrutacji dostępny na stronie internetowej i w gablocie projektu.
Zgłoszenia uczniów przyjmowane są w terminie 27.11-3.12.2020
Należy pobrać zgłoszenie:
https://drive.google.com/file/d/1_LoIJe2WTa04O308u5b-BO9Zdt7aq8cI/view?usp=sharing
wypisać, podpisać uczeń/rodzic i wysłać skan/zdjęcie na email: projektzsgu@wp.pl bądź zostawić na portierni szkoły
Więcej informacji u Koordynatorów projektu
KURS PILOTA WYCIECZEK I REZYDENTA
CZĘŚĆ TEORETYCZNA on-line
3-6 LISTOPADA 2020
GODZ. 9:00-14:45/15:30
Przed rozpoczęciem zajęć uczestnicy dostaną link do kursu
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA:
9,17,20 LISTOPADA 2020
W sali tylko prowadzący reszta w domu przed ekranem
Zadanie 4: Zdobywanie przez uczniów dodatkowych uprawnień zwiększających ich szanse na rynku pracy:
Rok szkolny 2020/2021
Kurs pilotażu i rezydenta
Zgłoszenia uczniów należy składać
do p. K.Borowego do 9 października 2020.
KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH
6,7,8,9 PAŹDZIERNIKA 2020
Wtorek 6.X godz. 8:00-13:00
Środa 7.X godz. 8:00-14:30
Czwartek 8.X godz. 8:00-14:30
Piątek 9.X godz. 8:00-14:30
KURS BARISTY
15-16 PAŹDZIERNIKA 2020
Czwartek 15.X godz. 8:00-14:30
Piątek 16.X godz. 8:00-14:30
KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH
23-26 MARCA 2020
KURS BARISTY
7-8 KWIETNIA 2020
TRWA REKRUTACJA NA PŁATNE STAŻE PODCZAS WAKACJI
(4 TYGODNIE)
ZACHĘCAMY DO UDZIAŁU UCZNIÓW KLAS I-III, którzy jeszcze nie brali udziału
Zapisy u p. K. Borowego
Zajęcia z doradztwa zawodowego indywidualnego dla uczestników projektu zakwalifikowanych do udziału w kursach odbywają się:
Czwartek: lekcja 2,4 – sala 3
Piątek: lekcja 2-5 – sala 3
6 marca 2020 (piątek) 8:00-12:15 doradztwo grupowe
dla uczestników kursu nowoczesnych technologii cukierniczych
27 marca 2020 (piątek) 8:00-12:15 doradztwo grupowe
dla uczestników kursu baristycznego
Dziękujemy wszystkim, którzy zgłosili się do udziału w projekcie.
Po przeprowadzonej rekrutacji zgodnie z Regulaminem projektu wyłoniono uczestników szkoleń, o czym każdy został poinformowany za pomocą dziennika elektronicznego.
Każdy uczestnik kursu weźmie udział w doradztwie zawodowym: indywidualnym (2godz.) i doradztwie grupowym dla danej grupy uczestników kursu (5 godz.)
Doradca zawodowy będzie informował o terminach.
Kurs barmański odbędzie się w terminie 7-10.10.2019.
Kurs Nowoczesnych technik i technologii gastronomicznych,
odbędzie się w terminie 8-11.10.2019.
ZAPYTANIE OFERTOWE NR 1/2019 z dnia 17.05.2019
Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. M. Dąbrowskiej w Chorzowie w związku
z realizacją projektu pn. „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
z Europejskiego Funduszu Społecznego na lata 2014-2020 zaprasza do złożenia oferty cenowej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego pod nazwą
Projekt i druk dzienniczków staży zawodowych organizowanych w ramach projektu pn. „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie”
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
1.Druk czarno-biały
2.Ilość sztuk 85sztuk
3.Stron 20 + okładka z przodu i tyłu- całość musi być trwale złączona/zszyta
4. Rozmiar A5
Opis sposobu obliczenia ceny:
1.Cenę należy podać w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2. Łączna oferta musi obejmować cały zakres zamówienia, określony w zapytaniu ofertowym czyli projekt dzienniczka, druk, dostarczenie do Zamawiającego.
Ofertę cenową należy przesłać w terminie do 27 maja 2019 r do godz. 9:00 drogą elektroniczną na adres: projektzsgu@wp.pl
Postępowanie może zostać zamknięte bez dokonania wyboru, w szczególności, gdy oferta najkorzystniejsza przekroczy kwotę, jaka można przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, postepowanie może zostać zamknięte bez wybrania którejkolwiek oferty.
Osoba uprawniona do kontaktów: Natalia Zielińska tel 501921128
email: projektzsgu@wp.pl
19-21 marca 2019 r. sala 43
Obowiązuje strój gastronomiczny
19 marca 2019 11:30 -13:45, 14:00-15:30
20 marca 2019 11:30 - 13:45, 14:00-15:30
21 marca 2019 11:30 -13:45, 14:00-16:15
12. marca rozpoczyna się kurs Nowoczesnych Technik i Technologii Gastronomicznych.
Prosimy zapoznać się z harmonogramem.
4-7 marca 2019, 15,28,29 marca 2019 - KURS PILOTAŻU WYCIECZEK I REZYDENTA
12-15 marca 2019 - KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
19-21 marca 2019 - KURS BARISTY
6-9 maja 2019 - KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH
6-10 maj 2019 - KURS BARMAŃSKI
Każdy zakwalifikowany uczestnik kursów/staży objęty jest doradztwem edukacyjno-zawodowym: indywidualnym i grupowym.
Terminy spotkań ustala indywidualnie z uczestnikami doradca zawodowy p. Barbara Kaula.
Projekt: „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
z Europejskiego Funduszu Społecznego
Zapraszamy do składania ofert na przeprowadzenie kursów zawodowych (kurs barmański, baristy, somelierski, nowoczesnych technik i technologii gastronomicznych, nowoczesnych technik i technologii cukierniczo-piekarniczych, wyrobów czekoladowych, pilotażu i rezydenta) dla uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie z certyfikatem w projekcie „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” Przeprowadzenie kursów zawodowych (kurs barmański, baristy, somelierski, nowoczesnych technik i technologii gastronomicznych, nowoczesnych technik i technologii cukierniczo-piekarniczych, wyrobów czekoladowych, pilotażu i rezydenta) dla uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie z certyfikatem w projekcie „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie”.
Ogłaszamy nabór na czterotygodniowe staże zawodowe dla uczniów klas drugich i trzecich (z wyjątkiem absolwentów), które odbęda się w renomowanych zakładach gastronomicznych, cukierniczych, piekarniczych i hotelach.
Zgłoszenia do 11.01.2019. do p. N. Zielińskiej lub p. K.Borowego
ZACHĘCAMY DO PODNOSZENIA SWOICH KWALIFIKACJI I ZDOBYWANIA DOŚWIADCZENIA ZAWODOWEGO!
REKRUTACJA
NA KURSY
Zadanie 4: Zdobywanie przez uczniów dodatkowych uprawnień zwiększających ich szanse na rynku pracy:
Uczniowie klas IV
Uczniowie klas III
Regulamin rekrutacji dostępny na stronie internetowej i w gablocie projektu.
Zgłoszenia uczniów i nauczycieli przyjmowane będą w terminie
3-14.12.2018 r.
do p. N.Zielińskiej
i p. K.Borowego.
Formularz deklaracji uczestnictwa
w projekcie i zgoda na przetwarzanie danych i publikację wizerunku do odbioru w biurze projektu.
OGŁOSZENIE O WSZCZĘCIU POSTĘPOWANIA NR 1/2018
w trybie zapytania ofertowego,
do którego nie stosuje się przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych,
w ramach projektu
WND-RPSL.11.02.01-24-07GD/17-004 pod tytułem „Nowe umiejętności- nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego,
na dostawę:
doposażenia pracowni recepcji
postepowanie_ofertowe_1_2018.doc
zalacznik_3_warunki_realizacji.doc
zalacznik_4_protokol_odbioru.doc
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej.
Warsztat Szkolny
ul. Powstańców 6a
41-500 Chorzów
tel. (32) 24 11 075