Niedziela 23.01.2022

Niedziela 23.01.2022
liczba odwiedzin: 2476765

AKTUALNOŚCI

GALERIA ZDJĘĆ

  • KURS NIOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

    KURS NIOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
    19.11.2021

    W dniach 15-17.11.2021 odbył się KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH w ramach projektu "Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego.

  • KS. JAN MACHA

    KS. JAN MACHA
    17.11.2021

    Biblioteka przygotowała gazetkę z okazji beatyfikacji ks. Jana Machy- naszego rodaka i Chorzowianina.

  • JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA...

    JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA...
    10.11.2021

    Gazetka przygotowana przez Bibliotekę z okazji Święta Niepodległości.

  • POLE NADZIEI

    POLE NADZIEI
    10.11.2021

    Jak co roku w naszej szkoły sadzimy żonkile tworząc „Pole Nadziei”. W tym roku żonkile sadzili uczniowie kl. 1 A

  • ZAMIAST KWIATKA NIOSĘ POMOC

    ZAMIAST KWIATKA NIOSĘ POMOC
    08.11.2021

    Polska Akcja Humanitarna zorganizowała w roku szkolnym 2021/2022 akcję

    ,,Zamiast Kwiatka Niosę Pomoc".

    Celem akcji jest podnoszenie świadomości nt. pomocy humanitarnej oraz zaangażowanie do podjęcia działań na rzecz niesienia pomocy mieszkańcom i mieszkankom Somali, którzy w coraz większym stopniu doświadczają skutków kryzysu klimatycznego.

    Akcja polega na przeprowadzeniu działań na podstawie materiałów edukacyjnych PAH oraz zebraniu z okazji Dnia Edukacji Narodowej środków finansowych na pomoc mieszkańcom i mieszkankom Somali.

     

    Zespół Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie

    wziął udział w akcji ,,Zamiast Kwiatka Niosę Pomoc" z okazji Dnia Edukacji Narodowej w roku szkolnym 2021/2022. Kwota przekazana na działania PAH w Somalii wynosi 175 zł. Koordynatorem akcji w szkole była p. A. Żywczak

    Dziękujemy Dyrekcji, Nauczycielom i Nauczycielkom oraz Uczniom i Uczennicom za zaangażowanie, szerzenie wartości humanitarnych i pomoc mieszkańcom i mieszkankom Somalii

    Polska Akcja Humanitarna

  • KURS BARMAŃSKI

    KURS BARMAŃSKI
    08.11.2021

    W dniach 28.10.2021 i 3-4.11.2021 odbył się KURS BARMAŃSKI w ramach projektu "Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego.

  • KONKURS ORIGAMI

    KONKURS ORIGAMI
    31.10.2021

    Z okazji Światowych Dni Origami p. I. Miśtak organizuje konkurs na ciekawą bryłę wykonaną techniką origami.

    Termin oddania prac: do 15 listopada

    Na uczestników czekają plusy z matematyki, zaś 3 pierwsze miejsca nagrodzone zostaną ocenami z matematyki!

  • ŚWIĘTO DYNI

    ŚWIĘTO DYNI
    29.10.2021

    29 października klasa 3C z Samorządem Uczniowskim przygotowała Święto Dyni. Tradycyjnie można było się częstować pyszną zupą dyniową, którą przygotowała p. I. Pieniowska z uczniami z klasy 3a i 4a.

  • PARA W KUCHNI - III MIEJSCE

    PARA W KUCHNI - III MIEJSCE
    28.10.2021

    28 października w Jastrzębiu Zdroju odbył III Międzyszkolny Konkurs Kulinarny "Para w Kuchni". 

    Nasza para zajęła III MIEJSCE!


    Gratulujemy!!!

  • 40 ROCZNICA STANU WOJENNEGO

    40 ROCZNICA STANU WOJENNEGO
    26.10.2021

    40. rocznica ogłoszenia stanu wojennego w Polsce – sesja popularnonaukowa w Zespole Szkół Gastronomiczno - Usługowych w Chorzowie

    25 października 2021r. godz. 12.30

    Honorowy patronat:

    Polskie Towarzystwo Historyczne Oddz. Katowice

    Niezależne Zrzeszenie Studentów 1980

    Stowarzyszenia Pamięci Armii Krajowej Oddz. Katowice i Bielsko - Biała

    Program:

    12:30 - Zbigniew Kopczyński (Prezes Stowarzyszenia NZS 1980, dr Adam Lisek (Wiceprezes Polskiego Towarzystwa Historycznego Oddz. Katowice).

    Otwarcie wystawy pt. ”Publikacje drugiego obiegu, czyli „bibuła” z okresu 1981 – 1989 roku”.

    Na wystawie prezentowane będą tylko oryginalne wydawnictwa, publikacje, biuletyny m.in. z okresu pierwszej Solidarności.

    13:00 - mgr Michał Dzióbek (Śląskie Centrum Wolności i Solidarności) „ Pacyfikacja kopalni Wujek – najkrwawsza zbrodnia stanu wojennego uwieczniona na zdjęciach”.

    13:20 - Panel dyskusyjny poświęcony "NZS":

    prof. dr hab. Piotr Wróblewski (Uniwersytet Śląski)

    Zbigniew Kopczyński (Prezes Stowarzyszenia NZS 1980),

    Aleksander Fiszer (członek Niezależnego Zrzeszenia Studentów)

    Dyskusję prowadzi: dr Adam Lisek (Polskie Towarzystwo Historyczne Oddz. Katowice)

    Organizatorzy:

    Zespół Szkół Gastronomiczno – Usługowych w Chorzowie

    Wystawę przygotowali uczniowie klasy II B ZSGU pod kierunkiem nauczyciela historii.

  • KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

    KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
    26.10.2021

     

    Projekt: Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego

     

    LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH

    NA  KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

     

    Remigiusz L. IIIG             Sławomir W. IIIB                       Karolina K. IIC                Kinga F. IB

    Martyna P. IIA                   Natalia A. IIA                            Daria C. IIA                  Oliwia K. IIA

    Natalia I. IIA                     Sonia L. IIA                              Marta S. IIA

    Katarzyna B. nauczyciel    Laura G. nauczyciel

     

    TERMIN: 15-17.XI.2021 

     

    OBOWIĄZUJE PEŁEN STRÓJ KUCHARSKI

     

    HARMONOGRAM 8:00-16:30

    8:00-09:30

    9:45-11:15

    11:30-13:00

    13:15-14:45

    15:00-16:30

  • KURS BARMAŃSKI

    KURS BARMAŃSKI
    26.10.2021

     

    Projekt: Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego

     

     

    LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH

    NA  KURS BARMAŃSKI

    w terminie 28.X.2021, 3-4.XI.2021

     

    Róża  O.      IB                   Nadia R.      IB               Julia S.        IB                   Magda D.     IB

    Klaudia P.    IB                   Xavier K.     IIB              Łukasz P.    IIB                   Julia D.       IIB

    Natalia N.    IIB                  Natalia R.    IIB              Nicola K.     IIC                   Zuzanna U. IIIA

    Roksana P.  IIIA

    Julia E. –nauczyciel

     

    MIEJSCE: SALA OBSŁUGI NA WARSZTACIE SZKOLNYM  UL. POWSTAŃCÓW

     

    OBOWIĄZUJE PEŁEN STRÓJ KELNERSKI

     

    HARMONOGRAM 8:00-16:30

    8:00-09:30

    9:45-11:15

    11:30-13:00

    13:15-14:45

    15:00-16:30

  • NABÓR NA KURSY

    NABÓR NA KURSY
    20.10.2021

     

    Projekt: Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego

     

     

    NABÓR NA KURSY:

     

    BARMAŃSKI

    NOWOCZESNYCH TECHNIK

    I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

     

    Tylko dla osób, które odbyły doradztwo zawodowe w projekcie.

    Zgłoszenia do p. Borowego do dnia 25 października 2021.

     

       Ilość miejsc ograniczona

  • ŻYCZENIA

    ŻYCZENIA
    14.10.2021

    W DNIU EDUKACJI NARODOWEJ

    DYREKCJI SZKOŁY,

    NAUCZYCIELOM,

    PRACOWNIKOM ADMINISTRACJI i OBSŁUGI

    życzymy

    wielu sukcesów zawodowych,

    satysfakcji z wykonywanej pracy, pogody ducha,

    wyrozumiałości i cierpliwości.

     

    Dziękujemy za trud włożony w naszą edukację i wychowanie

     

    SAMORZĄD UCZNIÓW ZSGU

  • KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

    KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
    13.10.2021

    Od poniedziałku 11.10. trwa Kurs Nowoczesnych Technik i Technologii Gastronomicznych organizowany w ramach projektu: Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego.

  • WARSZTATY "CUMA".

    WARSZTATY "CUMA".
    13.10.2021

    11 października klasa 3G i 3P wzięła udział ćwiczeniach autodiagnozy w ramach warsztatów: KREOWANIE UNIKATOWYCH POMYSŁÓW BIZNESOWYCH organizowanych przez CUMA Chorzów. 

  • WYCIECZKA PRZEDMIOTOWA DO WISŁY

    WYCIECZKA PRZEDMIOTOWA DO WISŁY
    13.10.2021

    11 października klasa 2a hotelarz udała się na wycieczkę przedmiotową do hotelu Crystal Mountain ***** w Wiśle. Opiekun: p. I. Pieniowska

  • OFERTA PRACY

    OFERTA PRACY
    07.10.2021

    Luksusowy 5* Hotel MONOPOL w Katowicach to najlepszy hotel na Śląsku. W konkursie TopHotel 2011 otrzymał pierwsze miejsce w Polsce w kategorii Luxury. W marcu 2012r. zwyciężył w plebiscycie magazynu FORBES i Newsweek Polska – Hotel Roku 2012, uzyskując pierwsze miejsce w Polsce w kategorii Design. przyznał Hotelowi Monopol na rok 2013 i 2014 certyfikat doskonałości świadczonych usług.

    KELNER / BARMAN

    śląskie / Katowice

    Opis stanowiska:

     Serwis restauracja, bar, obsługa bankietów

    Wymagania:

     odpowiedzialność

     wysoka kultura osobista

     komunikatywność i umiejętność pracy w zespole

     uczciwość

     wytrwałość

     zaangażowanie i dbałość o pozytywny wizerunek firmy

     co najmniej komunikatywna znajomość języka angielskiego

     doświadczenie na podobnym stanowisku

    Oferujemy:

     umowę zlecenie lub o pracę z pełnym pakietem socjalnym (do wyboru)

     premię uzależnioną od wyników restauracji i osobistego zaangażowania

     pracę w doświadczonym zespole w stabilnej firmie

     możliwość rozwoju zawodowego

    Forma kontaktu: CV ze zdjęciem oraz list motywacyjny prosimy przesyłać na adres: HOTEL MONOPOL ul. Dworcowa 5, 40-012 Katowice lub mailowo: monopol@hotel.com.pl z dopiskiem "praca – kelner / barman " www.monopolkatowice.hotel.com.pl

    KELNER ŚNIADANIA / KONFERENCJE / BANKIETY

    śląskie / Katowice

    Opis stanowiska:

     Serwis śniadań, obsługa konferencji (przerwy kawowe, lunche), bankiety

    Wymagania:

     odpowiedzialność

     wysoka kultura osobista

     komunikatywność i umiejętność pracy w zespole

     uczciwość

     wytrwałość

     zaangażowanie i dbałość o pozytywny wizerunek firmy

     co najmniej komunikatywna znajomość języka angielskiego

     doświadczenie na podobnym stanowisku mile widziane

    Oferujemy:

     umowę zlecenie lub umowę o pracę z pełną osłoną socjalną (do wyboru)

     premię uzależnioną od wyników restauracji i osobistego zaangażowania

     pracę w doświadczonym zespole w stabilnej firmie Forma kontaktu: CV ze zdjęciem oraz list motywacyjny prosimy przesyłać na adres: HOTEL MONOPOL ul. Dworcowa 5, 40-012 Katowice lub mailowo: monopol@hotel.com.pl z dopiskiem "praca – kelner sniadania/konferencje/bankiety".

  • HARMONOGRAM KURSU NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

    HARMONOGRAM KURSU NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH
    07.10.2021

    Projekt: Nowe umiejętności - nowe szanse na rynku pracy - doskonalenie umiejętności kadry nauczycielskiej i uczniów w Zespole Szkół Gastronomiczno- Usługowych Chorzowie" współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego

     

    HARMONOGRAM KURSU

    NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII GASTRONOMICZNYCH

    11-12-13 października 2021r.

     

    MIEJSCE: SALA OBSŁUGI nr 42 Chorzów, Katowicka 64

    Godziny:

    8:00-9:30

    przerwa 15minut

    9:45-11:15

    przerwa 15 minut

    11:30-13:00

    przerwa 15 minut

    13:15-14:45

    przerwa 15 minut

    15:00-16:30

     

    OBOWIĄZUJĄ STROJE GASTRONOMICZNE

  • WYCIECZKA DO BIELSKA-BIAŁEJ I NA SZYNDZIELNIĘ

    WYCIECZKA DO BIELSKA-BIAŁEJ I NA SZYNDZIELNIĘ
    06.10.2021

    5.10.2021r. odbyła się wycieczka klasy 3P do Bielska-Białej.

    Uczniowie pokonali pieszo trasę na Szyndzielię, zjechali kolejką gondolową oraz zwiedzili część miasta.

    Pogoda i humory dopisały 🙂

strona:

Kontakt

  • Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych
    ul.Katowicka 64
    41-500 Chorzów
  • (+32) 24 11 725

Kontakt

Warsztat Szkolny

ul. Powstańców 6a

41-500 Chorzów


tel. (+32) 24 11 075

Mapa

Niedziela 23.01.2022